Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Cistella: 20 llibres

Narrativa

La Caja de Laca es una colección de Sd·edicions centrada en la narrativa del siglo XXI.

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

Les llàgrimes de Madame Arban

20,00 € 

Les llàgrimes de Madame Arban
Una desaparició mai resolta que va marcar l’imaginari de Barcelona durant dècades i la inauguració d’un restaurant que va excel·lir pel seu insòlit refinament concorren en aquesta nouvelle escrupolosament documentada on, a més de la misteriosa protagonista i del propietari del restaurant, Justin Auriol, fan acte de presència personalitats de gran anomenada en l’època, com ara Narcís Monturiol o Lola Montes.
La trama s’articula entorn d’un enigma relacionat amb les gestes aerostàtiques de mitjan segle XIX, i està amarada de referències gastronòmiques que emmarquen l’eclosió d’una nova sociabilitat alimentària a la ciutat, pròpia de la mentalitat liberal. La nostàlgia dels paisatges desapareguts, el gust per la gemmologia o la reivindicació de l’esperança proporcionada per les teories utòpiques —que emergeixen de tant en tant sobre la constant històrica de l’obscurantisme— arrodoneixen l’atmosfera d’aquesta narració, que es presenta acompanyada d’un preàmbul i d’unes notes a l’edició a càrrec de l’autora.

Sílvia Maymó (Barcelona, 1960) és llicenciada en Filologia Hispànica per la UB, on també va cursar i completar programes de doctorat en Literatura i en Antropologia de l'Alimentació. A Sd·edicions, ha publicat Les llàgrimes de Madame Arban (2023), una nouvelle ambientada a la Barcelona de mitjan segle XIX. En la mateixa editorial ha publicat dos assaigs —Estiu vora el llac (2018) i El vampir bicentenari (2019)—, on analitza la influència de la presència de Lord Byron en la construcció de la llegenda entorn de la gènesi de Frankenstein or the Modern Prometheus, de M. W. Shelley, i de The Vampyre, de J. W. Polidori.

ISBN: 978-84-125316-4-0
172 pàgs. 14 x 18 cm Rústica

<< retorn